kundupplevelsen – en guldgruva

 

Människors syn på vad som är viktigt i relationen till företag håller på att förändras i grunden. För att skapa värde för kunder och medarbetare behövs något mer än en bra produkt. Vi söker alltmer efter meningsfulla upplevelser och goda berättelser som vi kan föra vidare. Har ni själva ringat in vad ert upplevelsevärde är? Och hur ni kan aktivera det värdet och skapa emotionella band med de människor som är viktiga för er?

Jag hjälper dig gärna vidare i tanke och handling. Jag heter Arvid Axland och är grundare till upplevelse- och reklambyrån Pool. Och författare till boken Jakten på känslan – konsten att skapa meningsfulla upplevelser. 

Jag är involverad i mängder av samarbeten som inspiratör, trendspanare, rådgivare och workshopledare. Alltifrån internationella konferenser till små avdelningsmöten. Nästan alla företag jag träffat hittills sitter på en outnyttjad guldgruva i kundupplevelsen. Vill du också bli bättre på att skapa meningsfulla upplevelser för din omvärld, hör av dig

 

Boka föreläsning

En inspirerande workshop/föreläsning med Arvid Axland ger insikter och nya idéer för hur upplevelser kan driva era affärer och relationer framåt!

Läs mer →

skapa magiska upplevelser

Skapa upplevelser som verkligen berör, till dem som betyder mest för er. Ta hjälp av min reklambyrå Pool för att lyckas hela vägen.

Läs mer 

Jakten på känslan

Läs min handbok i upplevelsedesign – en väl balanserad blandning av teori och inspiration som tar upp vår tids nya valuta; känslan.

Läs mer →